همه مراحل جدید اخذ و تمدید پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب:
اگر شما به دنبال فرآیند تشکیل پرونده برای اخذ پروانه نشر کتاب٬ فرآیند تمدید پروانه نشر و هم چنین تغییر آدرس پروانه نشر هستید٬ می بایست مراحلی را طی کرده و فرم های مربوطه را تکمیل کنید تا پس از استعلام از مراجع ذی صلاح٬ نسبت به صدور مجوز اقدام شود. “پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب”
مراحل جدید اخذ پروانه نشر و هم چنین تمدید پروانه نشر ناشران تازه کار و فرآیندی که مولفان و ناشران برای دریافت مجوز کتاب و مجوز پخش باید از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی کنند٬ در این گفتار به صورت ساده و روان معرفی شده است. از اول آبان ۹۷ نیز صدور مجوز کتاب با سامانه ای به نام ساماندهی انجام می شود. همه این اطلاعات ارائه شده در این گفتار بر اساس جدید ترین قوانین ابلاغی و مصوب وزارت ارشاد به ادارات کل استانی در ۳۱ استان کشور بوده که در سال ۹۸ هم اعتبار دارد.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
اگر شما به دنبال فرآیند تشکیل پرونده برای اخذ پروانه نشر کتاب٬ فرآیند تمدید پروانه نشر و هم چنین تغییر آدرس پروانه نشر هستید٬ می بایست مراحلی را طی کرده و فرم های مربوطه را تکمیل کنید تا پس از استعلام از مراجع ذی صلاح٬ نسبت به صدور مجوز اقدام شود. اگر می خواهید اثر چاپ شده خود را به ناشر دیگری انتقال داده و با راهنمای تبدیل مجوز های قدیمی به جدید و شیوه آماده سازی صفحه شناسنامه کتاب آشنا شوید٬ این گفتار یک راهنمای خوب و جامع است.
توجه کنید که بیش از ۱۶ هزار ناشر در ۳۱ استان کشور فعالیت دارد (۳ برابر تعداد کتاب فروشی ها!) که بسیاری به دلیل گرانی کاغذ در سال های اخیر و عدم بازاریابی دقیق و موفق محصولات خود نتوانسته به فعالیت حرفه ای ادامه داده و به همین خاطر٬ شاهد حضور شمار کمی از ناشران در استان های کشور هستیم.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
(سایت دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه اطلاعات مورد نیاز چاپ کتاب را ارائه کرده است)
با ما همراه باشید و هر سوالی دارید از طریق بخش کامنت به اشتراک بگذارید.
مدارک لازم برای دریافت مجوز کتاب قبل از چاپ
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که مگر پس از دریافت مجوز چاپ کتاب٬ پس از چاپ نیز نیاز به مجوز دیگری است؟ پاسخ این است که بله! پس از چاپ نیز برای توزیع باید موافقت اداره ارشاد استان محل استقرار ناشر اخذ شود. مدارکی که برای دریافت مجوز کتاب قبل از چاپ نیاز دارید به این شرح است:
- پرینت صفحات: یک نسخه پرینت کتاب صحافی شده و تایپ شده با درج تعداد صفحه که دارای صفحه عنوان٬ شناسنامه و فیپا بوده و مطابق با این فرم باشد. این نسخه٬ ملاک بررسی اداره کتاب وزارت ارشاد است و اگر اصلاحیه ای در فرآیند بررسی دارید باید مکتوب به اداره ارشاد استان از طریق ناشر اطلاع دهید.
- لوح فشرده : لوح فشرده کتاب تایپ شده نیز باید ارائه شود. این لوح باید شامل فایل کتاب با حداکثر ۱۵ مگابایت بوده و همه صفحات کتاب شامل شناسنامه و متن و برگه فیپا را در یک فایل ارائه کند.
- تاییدیه عناوین: اگر نویسنده یا مترجم کتاب٬ عناوینی مثل دکتر٬ استاد٬ مهندس٬ کارشناس ارشد٬ متخصص یا فوق تخصص دارد٬ باید برای راستی آزمایی این عناوین٬ مدرک تحصیلی معتبر که توسط مراجع رسمی تایید شده است ارائه گردد. کافی است فایل PDF مدرک را نیز در لوح فشرده ای که در بالا گفتیم قرار دهید.
- اسناد هویتی: رونوشت کارت ملی برای افرادی که شخصیت حقیقی بوده ( ناشر نیستند ) و با هزینه خود کتاب را منتشر می کنند الزامی است.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
- اخذ شابک: شماره انتشار بین المللی کتاب که شابک نام دارد از طریق سایت ISBN اخذ شود. برای دریافت شابک بایستی افرادی که در تهران سکونت دارند٬ به خیابان انقلاب٬ بین خیابان صبا و فلسطین جنوبی مراجعه کرده و یا با شماره تلفن ۶۶۴۱۴۹۵۰ تماس بگیرند. اخذ شابک پیش از انتشار الزامی است. برای کتاب های موسیقی باید شابم تهیه شود.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
- اخذ فیپا : رونوشت یا اصل فهرست نویسی پیش از انتشار که فیپا نام دارد نیز مثل دریافت شابک الزامی است. برای کسب فیپا به آدرس کتابخانه ملی ایران نبش باغ کتاب تهران در اتوبان حقانی مراجعه کنید. مترو حقانی شما را به این نقطه تهران می رساند. برای اطلاعات بیش تر به سایت NLAI رجوع کنید.
- فرم مجوز : کلیه متقاضیان دریافت مجوز کتاب بایستی فرم مجوز قابل از چاپ را از طریق این لینک دانلود و تکمیل کنند. اگر ناشر مولف هستید این فرم را پر کنید.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
- دانلود فرم انتشار : برای تهیه کلیه فرم هایی که برای اخذ مجوز کتاب نیاز دارید به این لینک رجوع کنید.
- مجوز طرح جلد : ناشرانی که مجوز قبل از چاپ پس از طی فرآیند فوق الذکر را طی می کنند٬ بایستی طرح جلد کتاب را ارائه کرده و تاییدیه دریافت کنند. در غیر این صورت امکان توزیع را نخواهند داشت. این تاییدیه توسط دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد انجام می شود.
مراحل تشکیل پرونده برای دریافت پروانه نشر کتاب
چگونه مجوز انتشارات بگیریم؟ چگونه اشخاص حقیقی می توانند مجوز نشر بگیرند؟ شرایط دریافت مجوز نشر برای اشخاص حقوقی چیست؟ فرآیند تشکیل پرونده برای اخذ پروانه نشر کتاب با پروانه نشر ماهنامه و گاهنامه و هفته نامه و روزنامه و فصلنامه متفاوت است.
متقاضیان حقوقی یا حقوقی به منظور دریافت مجوز نشر کتاب بایستی به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز استان محل سکونت مراجعه کرده و فرم های مورد نظر را تکمیل کنند. همه مدارک نیز بایستی تحویل ادارات کل استانی شده و رسید دریافت گردد. مولفان یا مترجمان که سابقه انتشاراتی دارند نیز باید حداقل ۵ نسخه از محصولات خود را ضمیمه پرونده کرده تا از شرکت در آزمون صلاحیت فنی متقاضیان نشر٬ معاف شوند.
پس از تکمیل پرونده توسط ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی٬ پرونده متقاضی حقیقی یا حقوقی در هیات رسیدگی به صدور پروانه نشر کتاب بررسی می شود و از مراجع ذی صلاح مثل وزارت اطلاعات٬ وزارت دادگستری و ناجا استعلامات مربوطه اخذ می شود.
اگر پرونده درخواست مجوز نشر کتاب شما در هیات مذکور به تایید رسید٬ به شماره داده شده شما از طرف دفتر نشر کتاب اداره کل مربوطه تماس گرفته می شود تا فرم تعیین نام را پر کنید و ۱۰ نام به اولویت پیشنهاد دهید. کروکی محل و اجاره نامه محل نشر نیز که می تواند محل سکونت شما باشد نیز ارائه شود. پس از تایید نام توسط دفتر نشر کتاب وزارت ارشاد٬ مجوز نشر به دفتر وزیر ارشاد ارسال تا پس از امضا٬ به اداره کل استان ارسال تا به متقاضی تقدیم گردد. تمدید این پروانه نیز مثل دریافت آن برای نخستین بار٬ الزاماتی دارد که به در ادامه به آن اشاره کرده ایم.
متقاضی دریافت مجوز نشر کتاب در ایران٬ بایستی شرایط زیر را داشته باشد:
- تابعیت ایران داشته باشد.
- سوء پیشینه کیفری نداشته و عدم سوء پیشینه کیفری وی مورد تایید مراجع ذی صلاح قرار بگیرد.
- عدم ورشکستگی در فعالیت های اقتصادی وی به تقلب و تقصیر مشهود باشد.
- متقاضی دریافت مجوز نشر اگر مجرد است باید ۲۷ سال سن داشته یا اگر متاهل است٬ بیست و پنج سال تمام باشد.
- متقاضیان مرد بایستی کارت پایان خدمت وظیفه عمومی عمومی داشته یا معافیت دائم داشته باشند.
- متقاضی دریافت پروانه نشر کتاب می بایستی امکانات کافی و مناسب که به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده باشد دارا بوده و سند رسمی اعم از اجاره یا مالکیت محل را ارائه کند. هیچ الزامی به مالکیت محل نشر حتی اگر در محل مسکونی باشد نیست.
- متقاضی نشر بایستی مدرک کارشناسی یا معادل آن داشته باشد.
- صلاحیت علمی و تخصصی متقاضی دریافت پروانه نشر کتاب باید متناسب با موضوع مورد نظر باشد. حداقل ۵ سال سابقه کار مدیریت نشر یا طی دوره های آموزشی مورد تایید کارشناسان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مربوطه٬ الزامی خواهد بود. مولفان و مترجمان با ارائه اصل آثار٬ از این بند مستثنی هستند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز نشر کتاب
مدارک زیر برای دریافت مجوز نشر کتاب در سال ۹۸ معرفی شده است:
- تصویر برابر با اصل کلیه صفحات شناسنامه (حتی صفحه توضیحات)
- تصویر برابر با اصل کارت پایان خدمت
- تصویر برابر با اصل کارت ملی
- تصویر برابر با اصل آخرین مدرک تحصیلی یا معادل آن به تایید مراجع علمی کشور.
- شش قطعه عکس ۳ در ۴
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه که از دفاتر پلیس +۱۰ باید اخذ شود و ۱ تا ۲ هفته زمان می برد.
- تکمیل فرم اطلاعات انفرادی و تاسیس مرکز
- تاییدیه صلاحیت علمی و فنی از مراجع ذیربط
- تصویر برابر اصل اساسنامه و شرکت نامه برای اشخاص حقوقی
- تصویر برابر اصل آگهی های روزنامه رسمی برای مراکز حقوقی کشور که خواستار کسب جواز نشر هستند.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
اقدامات ضروری پس از دریافت مجوز نشر کتاب
پس از تکمیل مدارک بالا و تحویل آن به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان محل سکونت و تکمیل فرم تعیین نام٬ بین ۳ تا ۶ ماه فرآیند صدور پروانه نشر به طول خواهد انجامید. بهتر است مرتب پیگیری کرده تا اگر کسری مدارک دارید رفع نقص کنید. پس از صدور پروانه و دریافت آن٬ نسبت به طراحی لوگو و سربرگ اقدام کنید. اگر قصد ثبت رسمی لوگو دارید بایستی به مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه کرده و درخواست ثبت علائم تجاری (لوگو انتشاراتی) خود بکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به این نشانی بروید.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار)
الزامی به ثبت لوگو انتشاراتی ندارید. اما دقت کنید که از لوگوهای موجود ناشران یا مواردی که ایجاد شائبه می کند پرهیز کنید. چرا که شما یک شخصیت حقوقی هستید و استفاده بدون مجوز از علائم و نشانه هایی که قبلا ثبت شده است می تواند پیگیرد قانونی را برای انتشارات شما به ارمغان آورد که مشکلاتی بر سر تمدید پروانه نشر خواهد بود.
مثل شرکت ها و موسسات که پس از ثبت رسمی در اداره کل ثبت شرکت های قوه قضاییه٬ نسبت به تهیه مهر اقدام می کنند٬ شما نیز چنین کنید. مهر رسمی انتشاراتی خود را تهیه کرده و در نامه نگاری ها استفاده کنید. اگر محل نشر شما از زمان اعلام به وزارت ارشاد تا زمان دریافت مجوز تغییر کرده است٬ مراتب را به وزارت ارشاد اطلاع دهید. برای نشر کتاب٬ همواره به مجوز نشر خود نیاز دارید. دریافت شابک و فیپا بر اساس روشی که در ابتدای گفتار معرفی شد برای انتشار کتاب الزامی است.
راه اندازی یک سایت اینترنتی هر چند ساده برای معرفی خدماتی که می توانید به مولفان و مترجمان و ناشران در سراسر کشور ارائه کنید و معرفی کتوبی که در آینده چاپ خواهید کرد یا چاپ کرده اید٫ اقدام شایسته دیگری است که پس از دریافت مجوز نشر بهتر است در دستور کار قرار بگیرد.
حتما بخوانید : بهترین سایت های کتاب صوتی
چگونه پروانه نشر را تمدید کنیم؟
اگر پروانه نشر دارید باید در بازه های زمانی که قانون مشخص کرده است نسبت به تمدید آن اقدام کنید. در غیر این صورت اجازه انتشار کتاب تحت عنوان انتشاراتی خود را ندارید. ناشران در کلیه استان های کشور به جز تهران می بایست به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مربوطه مراجعه کرده و درخواست تمدید پروانه نشر ارائه کنند. ادارات کل نیز پس از بررسی و ارزیابی کیفی عملکرد ناشر٬ نظر خود را برای تمدید به دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد ارسال می کند تا نسبت به تمدید پروانه اقدام شود.
مدارک مورد نیاز برای تمدید پروانه نشر کتاب به این شرح است:
- ارائه تقاضا کتبی تمدید پروانه نشر کتاب و ارائه گزارش علمکرد ناشر در زمان پروانه فعلی که باید روی سربرگ ناشر و با مهر و امضا مدیرمسئول باشد.
- ارائه گزارش مکتوب عملکرد ناشر در طول دوره اعتبار پروانه نشر فعلی از خانه کتاب ایران
- ارائه اصل پروانه نشر فعلی کتاب
- ارائه یک قطعه عکس ۳ در ۴
- ارایه تصویر کارت ملی مدیر مسئول انتشارات
- تکمیل فرم برگ اطلاعات مربوط به نشانی دفتر ناشر و سایر مکان های مربوط به وی اعم از توزیع و چاپ و صحافی و ویراستاری و تبلیغات و غیره. این فرم را در این نشانی دانلود کنید.
- ارائه تصویر برابر با اصل اجاره نامه معتبر یا سند مالکیت به نام مدیر مسئول انتشارات.
همواره دقت کنید که اعلام وصول کتاب های شما با اطلاعات خانه کتاب تطبیق داشته باشد تا اگر نقصی مشاهده می شود نسبت به رفع نقص اقدام کنید. عواقب تاخیر در تمدید پروانه نشر به دلیل رفع نقص و عدم تطبیق اطلاعات خانه کتاب و کسری مدارک به عهده متقاضی تمدید پروانه نشر است.
توجه داشته باشید که تبعات حقوقی عدم اعلام دقیق نشانی دفتر انتشارات طبق ماده ۲۱ آیین نامه به عهده ناشر است. ناشرانی که در تهران حضور دارند باید برای تمدید پروانه نشر به دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی که در خیابان بهارستان٬ خیابان کمال الملک٬ ساختمان مرکزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد مراجعه کرده و مدارک را تسلیم کنند.
مراحل تغییر آدرس پروانه نشر
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
اگر آدرس فعلی شما تغییر یافته است برای اعلام تغییر آدرس انتشاراتی٬ فرآیند زیر را دنبال کنید:
- درخواست تغییر آدرس را در سربرگ انتشاراتی خود نوشته و به امضا و مهر مدیرمسئول برسانید.
- اصل پروانه نشر کتاب را ضمیمه درخواست کنید.
- یک قطعه عکس ۳ در ۴ از مدیرمسئول انتشارات که متقاضی تغییر آدرس است نیاز خواهد بود.
- اصل و رونوشت اجاره نامه یا سند مالکیت به نام مدیرمسئول انتشارات الزامی است.
- تکمیل فرم اعلام نشانی با مهر و امضا مدیرمسئول انتشارات. فرم را اینجا دانلود کنید.
مراحل انتقال اثر از یک ناشر به ناشر دیگر
اگر شما یک کتابی را می خواهید توسط انتشارات خود تجدید نشر کنید٬ باید رضایت نامه انتشارات مربوطه را اخذ کنید و مراحل زیر دنبال شود:
- رضایت نامه کتبی ممهور به مهر ناشری که صاحب امتیاز اثر است دریافت کنید. این رضایت نامه باید به امضا مدیرمسئول رسیده و دارای سربرگ و آدرس مشخص باشد.
- مجوز کتاب نیز باید ضمیمه رضایت نامه فوق الذکر شود.
- فهرست نویسی (فیپا) به نام ناشر جدید انجام شود.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
- فرم قبل از چاپ توسط ناشر جدید کتاب تکمیل شود. برای دریافت فرم ها به این نشانی مراجعه کنید.
- لوح فشرده با فرمت PDF که بیش تر از ۱۵ مگابایت نباشد الزامی خواهد بود.
- ناشر جدید که خواهان تجدید چاپ کتاب مجوز دار است باید تعهد کتبی دهد که محتوای کتاب را تغییر ندهد.
- رضایت نامه صاحب اثر (مولف یا مترجم) نیز باید علاوه بر رضایت نامه ناشر قبلی٬ اخذ و ضمیمه پرونده شود. رونوشت شناسنامه و کارت ملی صاحب اثر نیز الزامی است.
بعد از آن که مدارک فوق آماده شد٬ بایستی برای ثبت درخواست به اداره کتاب اتاق ۱۴۰ مراجعه کرده و از ثبت اینترنتی درخواست جدا خودداری کنید.
مدارک اعلام وصول کتاب
اعلام وصول کتاب در واقع مجوز پخش کتاب است. همان طور که در ابتدای گفتار عرض شد٬ یک کتاب برای انتشار و توزیع در جامعه باید مجوز چاپ و مجوز طرح روی جلد و مجوز پخش داشته باشد. مجوز پخش توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می شود نه ارگان دیگر. مدت زمان صدور این مجوز ربطی به موضوع کتاب ندارد و معمولا ۲ تا ۳ روز صادر می شود. این مجوز٬ مجوز ترخیص کتاب از چاپخانه است. پخش کتاب بدون این مجوز غیرقانونی است.
فرم اعلام وصول باید تکمیل و چند نسخه از کتاب باید تحویل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شود. اعلام وصول٬ آخرین مجوزی است که برای کتاب باید دریافت شود. به ازای هر هزار کتابی که قرار است چاپ شود٬ ۲ نسخه از کتاب باید تسلیم شود. حداکثر تعداد کتاب ۱۰ نسخه است.
اطلاعاتی که در فرم باید تکمیل شود به این شرح است:
- اطلاعات کلی شامل نام نویسنده و مترجم و شابک و حروفچینی
- اطلاعات نوع اثر (گردآوری-تالیفی-ترجمه)
- اطلاعات نوبت چاپ و تعداد صفحات و قطع کتاب و شمارگان
- اطلاعات موضوع
اگر اطلاعات شما ناقص یا اشتباه باشد امکان ویراستاری نداشته ودرخواست اعلام وصول باطل است. راهنمای ثبت اعلام وصول کتاب را در این نشانی مشاهده کنید. راهنمای تصویری نیز در این نشانی در دسترس خواهد بود. ثبت اعلام وصول به صورت اینترنتی انجام می شود. با توجه به اینترنتی شدن صدور اعلام وصول٬ نیازی به ارائه فرم اعلام وصول و تصویر مجوز قبل از چاپ کتاب نیست.
راهنمای تبدیل مجوز های قدیمی به مجوز های جدید
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
اگر مجوز چاپ کتاب قدیمی دارید و می خواهید به مجوز کتاب جدید تغییر دهید٬ توصیه می شود که فرآیند زیر را در نظر داشته باشید.
- اطلاعات کتاب را در سامانه جامع ثبت کنید. این کار از طریق گزینه ناشر و ورود به بخش ثبت درخواست جدید انجام می شود.
- کلیه اطلاعات خواسته شده همانند کتاب چاپ اول بایستی تکمیل شود. در گزینه نوبت چاپ نیز گزینه تجدید چاپ انتخاب شود.
- پس از ثبت اطلاعات کتاب و دریافت کد رهگیری٬ اصل مجوز قبلی به همراه یک نامه مبنی به درخواست تعویض مجور قدیمی کتاب به مجوز جدید را در سربرگ انتشاراتی با ذکر شماره ثبت جدید به دبیرخانه دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد ارسال کنید.
- روند فوق الذکر برای کتوبی است که هیچ سابقه ای در سامانه جامع ندارد. در این روند نیاز به دریافت شابک و فیپا جدید نیست.
صفحه شناسه کتاب
صفحه شناسه کتاب باید به صورتی که در عکس زیر نمایش داده شده است آماده شود. این شناسه که صفحه حقوقی٬ به صفحه پشت صفحه عنوان آن اطلاق می شود.
بخش اول
اطلاعات مربوط به فیپا (فهرست نویسی پیش از انتشار) که توسط کتابخانه ملی تدوین میگردد واطلاعات آن شامل موارد ذیل میباشد:
ناحیه توصیفی:
- سرشناسه (پدید آورنده: نام شخص، نام تنالگان،گردهمایی و یا عنوان قراردادی)
- عنوان
- تکرار نام پدیدآور (نویسنده، مترجم، مقدمهنویس، مصحح، مصور و …)
- ویرایش و نام ویراستار و شماره ویرایش
- محل نشر
- ناشر
- تاریخ نشر
- تعداد صفحات یا تعداد جلدها (اندازه اثر/ابعاد و مواد همراه)/ عنوان فروست /شماره فروست
یادداشتها: (شامل یادداشت های عمومی، کتاب شناختی، مندرجات و …) مانند بهای اثر/ ماهیت دامنه یا شکل هنری/ زبان اثر، زبان ترجمه/ منابع عنوان (عنوان از روی جلد یا عطف و …)/ واژه نامه / کتابنامه/ مندرجات / شماره استاندارد و …
ناحیه تحلیلی:
- موضوعات
- شناسنامه های افزوده
بخش دوم:
عموما اطلاعات شاخص مربوط به ناشر میباشد که عبارتند از:
- عنوان کامل ناشر+ آرم ناشر+ آدرس الکترونیکی
- عنوان
- نام پدید آورندگان اعم از مولفان، مترجمان، گردآورندگان، ویراستاران و …
- نوبت چاپ و تاریخ چاپ
- شمارگان (تیراژ)
- حروف چینی، لیتوگرافی، صفحه آرایی، طرح جلد و …
- چاپ و صحافی
- قیمت
- نشانی، صندوق پستی، تلفن، دورنگار
- درج توضیحاتی که عموما ناشر لازم به ذکر میداند
جدول اطلاعات رده دیویی کتاب ها
نظر به این که رده دیویی در ثبت اطلاعات کتاب الزامی شده است، ناشران محترمی که فیپای مختصر از کتابخانه ملی دریافت نموده اند و از طریق توکن نسبت به ثبت کتاب برای مجوز قبل از چاپ اقدام می نمایند، با توجه به یکی از موضوعات ده گانه زیر رده دیویی مرتبط با موضوع آن را انتحاب نمایید.
کد | موضوع |
٠٠٠ | کلیات |
١٠٠ | فلسفه و روانشناسی |
٢٠٠ | دین |
٣٠٠ | علوم سیاسی، علوم اجتماعی، جامعه شناسی |
۴٠٠ | زبان |
۵٠٠ | علوم خالص |
۶٠٠ | علوم عملی |
٧٠٠ | هنر |
٨٠٠ | ادبیات |
٩٠٠ | تاریخ و جغرافیا |
چگونه کتاب تالیف کنیم٬ ترجمه کنیم و دانلود کنیم؟
- برای تالیف کتاب همواره نسبت به موضوعی که قصد تالیف دارید٬ اشراف اطلاعاتی پیدا کنید.
- همواره نمونه کتاب هایی که در موضوع مورد نظر شما منتشر شده است را پیدا کرده و مطالعه کنید.
- کتاب را از هر جایی که توانایی دارید شروع کرده و در یک برنامه زمانی بر اساس سر فصل های مورد نظر که به تایید مشاوران صلاحیت دار رسیده است٬ دنبال کنید.
- کتاب نهایی را همواره در اختیار ویراستار عمومی و ویراستار تخصصی قرار دهید.
- کپی رایت کلیه تصاویر را اخذ کنید.
- اصول نوشتار فارسی را رعایت کنید.
- دانشجویان برای افزایش شانس پذیرش با بورس تحصیلی در دانشگاه های خارج از کشور٬ نسبت به انتشار پایان نامه در قالب کتاب انگلیسی زبان اقدام کنند. تحصیل در مقطع دکتری در اسکاندیناوی رایگان است و نیاز به این مدرک نیست.
- برای افزایش شانس قبولی در مصاحبه دکتری غیر پزشکی٬ داشتن کتاب تالیفی یا ترجمه٬ امتیاز خواهد بود.
- حتی المقدور از منابع فارسی و انگلیسی در کتاب تالیفی استفاده کنید تا برای قشر های مختلف مردم از اعم خواننده عام تا دانشجویان و محققان٬ مفید باشد.
- اگر تجربه تالیف ندارید٬ با دوستان محقق و سایر نویسندگان٬ نوشتن فصلی از یک کتاب را به صورت مشارکتی در دستور کار قرار دهید.
- اگر قصد ترجمه کتاب دارید٬ موضوعات خوب را با نیازسنجی متقاضیان در رشته تخصصی خود انتخاب کنید.
- بهترین مترجمان نیز نیازمند بهترین ویراستاران هستند.
- فرقی در فرآیند اخذ مجوز چاپ کتاب تالیفی یا ترجمه نیست و همه فرآیند قانونی خود را برای اخذ مجوز باید طی کند.
- از متخصصان انتخاب موضوع برای ترجمه کتاب استفاده کنید. ان ها بازاریابان حرفه ای هم هستند.
- برای دانلود کتاب همواره به سایت های قانونی مراجعه کنید. سایت goodreads را باید شبکه اجتماعی تخصصی کتابخوان های ایران و جهان دانست.
- مولفان و مترجمان و ویراستاران حرفه ای داخل و خارج از کشور را در لینکدین دنبال کرده و با آن ها درباره موضوعات صنفی و حرفه ای تبادل نظر کنید.
- داشتن پروانه نشر٬ شرط لازم یا شرط کافی برای اخذ ویزای شنگن و ویزای آمریکا یا کانادا نیست. اما دارا بودن آن یا مجوز چاپ کتاب می تواند صلاحیت شما را برای دریافت روادید نزد کنسول های کشورهای خارجی در تهران افزایش دهد.
- برای شرکت در کنفرانس ها و نمایشگاه های فرهنگی و کتاب٬ دارا بودن جواز نشر یک امتیاز مثبت برای کنسول جهت بررسی اپلیکیشن ویزا شما خواهد بود.
نویسنده گرامی
اگر برای دریافت پروانه نشر یا مجوز نشر کتاب (ترجمه-تالیفی) نیاز به اطلاعات دارید یا قصد پیدا کردن موضوعی برای ترجمه یا تالیف دارید٬ با ذکر رزومه ای از فعالیت های خود٬ درخواست را ثبت کرده تا بررسی کنیم.
ایرسا ناشر دیجیتال(کتاب صوتی، کتاب دیجیتال، مجوز نرم افزار، پروانه نشر و مجوز چاپ کتاب)
سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی
بنده دو عنوان کتاب را در انتشارات البرز به چاپ رسانده ام، اکنون میخواهم که کتابهایم الکترونیکی به فروش برسانم آیا شما میتوانید کمکم کنید زیرا انتشارات البرز میگویند که ما نمیتوانیم الکترونیکی به فروش برسانیم، لطفا اگر میتوانید کمک کنید
لایک
با درود
دوست عزیز چنانچه قصد دارید کتابتان را بصورت الکترونیکی Ebook-Pdf منتشر نمائید. ما در اسرع وقت برای شما پروانه انتشار خواهیم گرفت.
برای اطلاع بیشتر با شماره های: ۰۹۳۹۹۴۰۴۱۶۸-۰۷۱۳۲۲۴۱۲۹۷ تماس حاصل فرمائید.
با تشکر
لایک